Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επετειακή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων (ΠΚΘ) με τη συμμετοχή της χορωδίας του "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" & διοργανωτή το ΠΚΘ 29η Μαΐου 1453 Άλωση της Πόλη...Θρακομακεδόνες 29η Μαΐου 2017.
Ομιλία της Φιλολόγου/Συγγραφέα ΑΛΙΚΗΣ ΣΙΑΒΕΛΗ με θέμα «Μέχρι την Άλωση». Μια βραδιά ξεχωριστή. Πονέσαμε για μια ακόμη φορά. Ζωντάνεψαν στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνισμού.
Μετά το πέρας της ομιλίας η Χορωδία Παραδοσιακής μουσικής της Λαογραφικής μας Εταιρείας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» απέδωσε τραγούδια, που έπλασε η Ελληνική λαϊκή μούσα, κρατώντας άσβεστη την φλόγα της ελπίδας...
Παρακολουθείστε και δεν θα χάσετε τα παρακάτω τραγούδια του λαού μας, που βιντεοσκοπήσαμε, και αποδόθηκαν από την χορωδία μας με μαέστρο τον εξαιρετικό βιολιτζή Βαγγέλη Σαραντίδη:
  1. Ισείς πουλιά μ’πιτούμενα (Νιγρίτας Σερρών), 
  2. Ανάμεσα τρεις Θάλασσες (Πηλίου),
  3. Σημαίνει ο Θος (Σταυρωτό Νεοχωρίου Χαλκιδικής) και 
  4. Δώδεκα Ευζωνάκια (Ανατολικής Θράκης)

Unknown

Συγγραφέας & Συντάκτης

Η Λ.Ε.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ασχολείται με όλες τις εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού. Εξετάζει, καταγράφει και ταξινομεί όλα όσα ένας λαός κατά παράδοση λέγει, ενεργεί και πράττει σε συλλογικό επίπεδο ψυχικής και κοινωνικής ζωής του λαού σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και συνεπώς ποικίλει.